Масови демонстрации ще се проведат в 13 града на Испания под наслов » Не на войната в Сирия!» организирани от Гражданска инициатива.

 

126

 

 

Гражданска инициатива призовава испанците да излязат едновременно в 13 града на страната, с искания да се сложи край на войната в Сирия.

Демонстрациите се планират за 12 декември с начален час 18:30 до 19:30. Инициативата  се ражда и  разпространява в Facebook, и има за цел да покаже «неприемането на конфликта», и да предизвика отговорността както на испанското правителство, така и на ЕС

 

Испанската инициатива » Не на войната в Сирия» се ражда като идея в социалните мрежи в Мадрид и Барселона от трима небезралични активисти. За по-малко от седмица набира огромна популярност и към инициативата се присъединяват Хихон, Валенсия, Менорка, Сарагоса, Толедо, Саламанка, Тенерифе, Авила, Малага, Севиля и Ла-Коруня. 

 

 

Учудени от широкият отклик към инициативата, организаторите, които се намират в Мадрид, твърдят, че дори и да не знаят точната цифра на хората, които я подкрепят, като цяло, и всеки град по отделно, имат една цел- «да напълним площадите и улиците на Испания, за да изразим подкрепата си към сирийският народ».

 

 

 

 

 

 

127

( децата на Сирия, които всеки ден изживяват ужаса на войната, докато ние сърфираме в мрежата имат нужда да знаят, че не са сами и света ще им помогне)

 

 

 

 

 

 

» Ние искаме, да осъдим равнодушието и мълчанието на международната общественост по повод войната, която взе над 470 00 жертва, 11 милиона превърна в бежанци и вкара Сирия в безпрецедентна хуманитарна катастрофа»- казват организаторите, призовавайки и другите страни да се включат към нея, за да има повече чуваемост и сириийският народ да почувства, че не е сам в бедата си, че ако в държавите политиците и медиите мълчат, то хората и народите ги подкрепят, по такъв начин ще се привлече вниманието на света, защото до този момент, единствено Русия помага на Сирия и води битка с тероризма.

 

 

 

 

129

128

 

 

 

 

 

» Ние започваме тази среща на главните улици и площади в испанските градове, за да изпълним с хора, които не принадлежат към някакви групи или партии, а просто не за безразлични към чуждата болка и страдание, и не могат да се съгласят с нарушаването на човешките права, не могат да бъдат равнодушни и да мълчат, защото войната е най-ужасното, което може да сполети някой народ: а представете си това е във вашата страна, и никой не ви чува?!

 

 

 

 

За да вдъхновят повече хора да се присъединят към благородната инициатива, организаторите са записали видео с послание « Ние не сме слепи-виждаме какаво става», като се надяват с видеото, да привлекат максимално количество участници, които да излязат по улиците на Испания, за да изразят заедно солидарността си към сирийския народ и да покажат на правителството си, че не приемат убийственото мълчание на политиците по темата.

 

 

 

 

 

 

Правилно. Народите се събуждат, и хората в тях показват, че не са изгубили човешкото в себе си, че съпреживяват, и не се поддават на политическа пропаганда и медийното «приспиване» на съзнанието. Хората се тревожат, хората не са съгласни в света да се лее кръв, не искат война.

Колкото повече народи, почувстват този порив на сърцето, толкова по-бързо заедно с общи усилия от целия свят ще спрем тероризма, трябва просто да вярваме, и да се борим, за доброто, за правдата, за мира. Защото това е нашия свят и нашето време, в което ние живеем. Няма втори дубъл- от всички нас зависи. Защото войната в Сирия и заплахата не тероризма не е само техен проблем- наш е.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;