Бойците разстреляли лекари в Сирия са разполагали с точни кооординати на болницата. Сред жертвите-  двама руски военнослужещи- лекари, още един руски гражданин е  получил тежки ранения и се намира в тежко състояние. Сирийски мирни граждани също са попаднали под обстрелите.

Всичко това, както съобщи вече министерството на отбраната на Русия, са последствията от артилерийски обстрел извършен от бойците на така наречената «умерена опозиция» в Сирия.

 

 

 

 

125

 

 

 

124

 

 

Видеото с кадрите от руската военна болница в сирийския Алепо, по който бойците нанесоха удар беше излъчено по руската телевизия «Россия 24».

 

На видеото се виждат изгорели палатки, фрагменти от дрехи, изгорели носилки и медицинско оборудване. Хора на мястото практически няма, въпреки, че болницата е разположена в непосредствена близост с жилищни сгради.

 

Медиците, пристигнали наскоро в града, за да оказват помощ на местните жители от освободените райони в източен Алепо. Мобилната болница, освен всичко, е включвала детско и хирургическо отделения,  рентген-кабинет и лаборатория. Сред специалистите- педиатри и акушери.

Министерството на отбраната на Русия се обърна към световната общественост с призив, за решително осъждане на преднамереното убийство на руски военни лекари.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;