Сирийската армия и отрядите на опълчението навлизат навътре в източните квартали на Алепо и изтласкват бандитските части. Както съобщи информационна агенция SANA, войската е завзела още два района, водещи към центъра на мегаполиса. Прочистени от джихадисти са Карам ел-Мейсар и Карам ет-Тахан. Под контрола на сирийските военни са също Кади Аскар и Дувар ел-Харут, където веднага са започнали работа сапьорите.

 

Войската се придвижва в посока към линията на съприкосновение около средновековната цитадела, възвисяваща се над Алепо.

 

Пред армията стои задачата да се разцепи историческата част на града наполовина. Това ще позволи да се блокират бойците в старите квартали на Алепо и те да бъдат принудени да капитулират.

 

Според Al Mayadeen, в групата на въоръжените групировки са избухнали разногласия. Няколко стотин човека от бандитските части днес са напуснали укритията си и са се предали.

Военните експерти в Дамаск отбелязват, че в битката за Алепо е настъпил преломен момент. В ръцете на терористите остават 18 кв. км. от общо 45 кв.км, които бяха завзети през 2012 г. по време на нахлуването им в източната част на града.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;