Италианската група Банда Басоти проведе в Рим акция в подкрепа на Републиките от Донбас.

Итальянские активисты провели в Риме акцию солидарности жителям Донбасса

Това съобщи председателят на Федерацията на профсъюзите на ЛНР Олег Акимов.

 

В време на концерта, състоял се в клуб Ла Страда в италианската столица, участниците в групата, в състав  Анжело Конти, Джиампаоло Пиччиами, Фабио Сантрелли, Микеле Фронтино, Лука Фортунато, Франческо Антаноцци, Микеле Фортунато, Джованни Тодаро, Давид Каччионе, издигнаха знамената на Луганската и Донецката Народни Републики и призоваха зрителите към солидарност с отстояващите своята свобода жители на Донбас.

Участниците в групата Банда Басоти от момента на създаването си изпълняват мисията на международна солидарност. Те са провеждали концерти в Палестина, Никарагуа, в Страната на Баските и в много други страни по света, където народите се борят за свобода и независимост.

 

От самото начало на военния конфликт те подкрепят Донбас, нееднократно изразяват солидарността си с борбата на жителите на Републиките срещу киевската хунта.

 

По време на многобройните си концерта музикантите призовават жителите на европейските страни и целия свят да подкрепят народа на Донбас, организират събиране на хранителни продукти, лекарства, ученически принадлежности за децата на Донбас.

 

Групата вече посети ЛНР и планира да направи втора визита.

 

«Вече имаме много приятели от различни страни по света, те става все повече и повече. Чуват ни, разбират ни и ни подкрепят! Благодарни сме на нашите чуждестранни приятели за подкрепата, която чувстваме, която ни дава сили и още повече потвърждава правилността на избора ни — да живеем в свободна държава!» — отбеляза профсъюзният лидер.

Итальянские активисты провели в Риме акцию солидарности жителям Донбасса

Припомняме, че по-рано Централният профсъюз на Италия проведе в Рим митинг на солидарност с жителите на Луганската и Донецката Народни Републики.

По време на мероприятието, което бе проведено в рамките на националния протест срещу насилието над жените, се събраха хиляди хора.

 

На митинга демонстрантите донесоха държавните знамена на ЛНР и ДНР. Пред събралите се говори известният обществен деец Фаусто Марини, който през септември т.г. посети Луганск и Донецк. По време на митинга сред демонстрантите се развяха държавните знамена на ЛНР и ДНР.  В Резолюцията от митинга се отбелязва:

 

«Нашата мисия е да се спре постоянно увеличаващият се брой на невинни жертви в Донбас. Движението на интернационалните антифашисти — един от организаторите на митинга — вече две години разпространява в Италия реална информация за войната в Донбас. По последни данни, около 400 жени са жертва на нацистка Украйна — светът трябва да разбере за това!»

 

Обществената организация от Австрия «Комитет за мир в Украйна» начело с Алфред Алмедер организира благотворителен концерт в подкрепа на жителите на Донбас.

По време на концерта, който бе реализиран във Виена, свириха музиканти от седем държави от три континента, които са част от различни култури и езикови общности: музикалната група  Matomato (Австрия), Reza Algül & Band (Турция), музикантът Basel Hasan (Ливан), музикалната група Kalinka (Русия), танцовата група Sacuanjoche (Никарагуа), фолклорната група от Австрийско-Югославското движение за солидарност, танцовата група Jeroky (Парагвай).

 

По думите на организатора на мероприятието Алфред Алмедер, основните цели на концерта са събирането на средства за жителите на прифронтовата територия на Луганската Народна Република, страдащи от военните действия, а също оказване на морална подкрепа към всички жители на Донбас.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;