Британските военни ще използват танковете Т-72 и униформа, приличаща на униформата на руските силоваци, за да отработят по време на учения «отстраняването на предполагаема военна агресия от страна на Русия», пише британският таблоид Mail on Sunday.
1По данни на изданието, британската армия е провела подобни учения на полигона Солсбъри-Плейн в централна Англия. Изданието публикува снимки от полигона, на които се виждат няколко танка Т-72 и Т-55. Пехотата на «противника» е облечена в сиво-син камуфлаж, който прилича на полевата униформа на руския ОМОН, както и в зелена, приличаща на униформата на руския спецназ. Предполагаемият противник е въоръжен с автомати АК-74.

 

Според сценария, британските военни «отразяват атака на руските военни на територията на Естония»

По данни на изданието, министерството на отбраната на Великобритания по-рано е потвърдило намерението си да изпрати в Естония няколко стотин британски войници в рамките на силите на НАТО в страните от Балтика. Ученията детайлно реконструират условия, в които, както считат неговите организатори, могат да попаднат британските военни в случай на реален конфликт, съобщава за изданието британски военен източник.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;