В Одеса завърши конференцията по планираното украинско-американско учение Sea Breeze-2017 («Си Бриз-2017″), темата на която е провеждането на многонационална операция по сигурност в кризисен регион.

1

Както съобщава пресцентърът на командването на Военно-морските сили към Въоръжените сили на Украйна, в мероприятието са взели участие украински и американски военни моряци, а също представители на Грузия, Полша, Азербайджан, Холандия, Румъния, Канада, Великобритания, България, Молдова и Турция.

В края на 3-дневната работа е формирана идеята за провеждането на бъдещи учения, определен е съставът на компонентите и системата за управление на маневрите.

 

Обсъждани са аспектите по логистичното обезпечение и взаимодействието със средствата за масова информация, определени са полигоните за изпълнение на бойните упражнения и силите.

 

При завръщането в държавите си военните моряци ще съгласуват с националното ръководство планираните по време на конференцията позиции.

Както се съобщава, ученията Sea Breeze-2017 («Си Бриз-2017″) ще съчетават теоретичните и практически курсове по планиране и провеждане на операции по стандартите на НАТО, курса по лидерство, курса по оказване на медицинска помощ в бойни условия и пр.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;