Около 100 хиляди жители на Ню Йорк подписаха петиция, за да принудят съпругата на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп Мелания да напусне града след инаугурацията на мъжа й, пише вестник Independent.

Супруга избранного президента США Дональда Трампа Меланья в Вашингтоне

По-рано се съобщи, че охраната на Тръмп и неговото семейство струва на властите на Ню Йорк над 1 милион долара на ден. Тези разходи едва ли значително ще се намалят, когато Тръмп се прехвърли в Белия дом, защото неговата жена Мелания и техният 10-годишен син Берон имат намерение до края на учебната година да останат в Trump Tower в Манхатън. Самият Доналд Тръмп планира постоянно да ги посещава.

 

Решението на Мелания да остане в Ню Йорк предизвика широк обществен резонанс, жителите на града подготвиха петиция до губернатора на щата Андрю Куомо и кмета на града Бел Де Блазио с молба да не се плаща охраната на семейство Тръмп след неговото влизане в Белия дом.

Супруга кандидата в президенты США Дональда Трампа Меланья. Архивное фото
 «Ако това решение е взето от тях двамата, то те трябва да платят за идеята си. А не данъкоплатците на Ню Йорк, чийто долари могат да се насочат за пътища, училища, транспорт, нови работни места и други разходи, които има градът», — цитира изданието думите на подписалите петицията.
Както пише изданието, Тръмп е обсъдил със своите съветници колко дена в седмицата трябва да бъде в Белия дом.
Отбелязва се, че и по време на предизборната кампания Тръмп е пристигал в Ню Йорк късно през нощта, за да има възможност «да се събуди в собственото си легло».
Тръмп ще встъпи в длъжност на 20 януари.
News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;