Право на президента Росен Плевнелиев е да даде третия мандат за съставяне на кабинет на Реформаторския блок.

 

Това каза в предаването „Тази събота” по bTV лидерът на „Атака” Волен Сидеров, след като държавният глава обяви, че е с голяма степен на вероятност да го връчи на Реформаторите.

 

„Това не е до справедливост, така е решил, това е негово право”, каза лидерът на „Атака”.

 

По думите му се е вдигнало твърде много шум около това дали мандатът може да отиде в Патриотичния фронт.

 

„Ние не сме правили такава заявка: «Дай ни мандата”, добави Волен Сидеров.

 

Бяхме отговорни, когато ни питаха, ако той ви даде мандата, бихте ли направи правителство, уточни той.

 

„Плевнелиев разговаря с лидерите на Обединени патриоти. Разбра, че не се каним нито да въвличаме България в конфликт, нито да предизвикваме сътресения, а сме конструктивни, стабилни и отговорни в поведението си. Това, че му влияят отвън, е друг въпрос”, подчерта Сидеров.

 

Според него не е реалистично да се реализира мандат на РБ и страната върви към предсрочни избори. ГЕРБ заявиха ясно, че не искат кабинет в рамките на този парламент, отбеляза Сидеров.

 

По думите му е имало възможност ГЕРБ начело с лидера на партията и премиер да направят кабинет с първия мандат, връчен от президента Росен Плевнелиев. От ГЕРБ дори са сондирали дали Патриотите биха подкрепили тяхно правителство.

 

„Ние бяхме честни, бяхме джентълмени, а отсреща не виждаме подобно поведение”, отбеляза Сидеров. Той допълни, че Патриотите са поставили свои искания за повишаване на доходите.

 

По думите му отказът на ГЕРБ да подкрепи кабинет с мандат на ПФ е заради вътрешни страхове и заради натиск отвън.

 

„Представете си, че Патриотите вземат, че направят кабинет и покажат неща, които ние не направихме. И да се окаже, че можело да се вдигнат пенсиите, да се защити страната, да се експулсират нелегални имигранти”, посочи Сидеров.

 

„Имало е и въздействие отвън. Един мандат на националисти веднага предизвиква рефлекс в бюрокрацията в Брюксел”, допълни той.

 

Волен Сидеров каза още в предаването, че е опростил на премиера в оставка Бойко Борисов 35 хил. лева разноски по съдебно дело, защото е искал да приключи тези отношения. По думите му личностните конфликти в политиката пречат.

 

«Положих много усилия да си протегнем ръка и с Валери Симеонов, с когото имахме тежки моменти. «На хората им е омръзнало да гледат как се бият политици”, посочи лидерът на „Атака”.

 

Той отбеляза, че пробацията му върви нормално и инспекторката е дала добри отзиви. В момента се виждат повече от веднъж в месеца.

 

„Бащинството е нещо чудесно. Това е голямо щастие, зарежда ме и ме държи във форма”, призна още Волен Сидеров и си пожела и второ дете.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;