Швеция, Стокхолм- Полицията не разполага с данни за хората, открили стрелба в петък вечер в имигрантския микрорайон на Стокхолм Ринкебю, в резултат на който са загинали два души, а един човек е получил ранение.

 

 

 

112

» Задържани или заподозряни в извършването на престъплението към настоящият момент няма»,- се казва в съобщение за пресата на стокхолмската полиция.

Според данни на полицията, сигналът за стрелбата е получен в 22:49 в петък вечер. Полицията не съобщава каквито й да било подробности за загиналите и за мястото на происшествие. Прес-съобщението се отбелязва, че около мястото на произшествието, е имало струпване на много хора, а когато на мястото пристига полиция, те започнали да ги замарят с камъни. Почти като в Харманли. В събота полицията е  усилила присъствието в микрорайона.

Както разказа шведската телевизия SVT, няколко неизвестни маскирани лица влизат в едно от кафетата на микрорайона и стелят по двама братя на възраст 20 години.

« При нас постъпи сигнал във връзка със стрелба, на място на происшествието намерихме два трупа вече. Един човек е пострадал още и е откаран в Болница», -заяви Матс Ериксон представител на шведската полиция пред телевизия SVT.

По кратката информация и липсата на каквито и да било подробности, за такъв инцидент в имигрантски район, става ясно, че Швеция като минимум не е достатъчно внимателна към опасността от живеещи в страната чужденци, идващи от различни места, в които използването на оръжие е ежедневие. Поредният случай доказващ, че в много страни все още подценяват мигрантската криза и последиците от нея, а също и заплахата от глобалния тероризъм.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;