Както предаде «Корреспондент», обявеният за издирване депутат Александър Онищенко е заявил, че Петро Порошенко нееднократно е подкупвал членове на Върховната Рада, за да се гласуват нужните му инициативи. При това парите за целта са били вземани от кредитите от МВФ.

 

По информация на Онищенко, преговорите са се водили между парламентарните партии, а после парите се разпределяли между депутатите, но е имало и случаи на подкуп на отделни законодатели. Той дори отбелязва, че след като е излетял за Лондон, при него са пристигнали спецслужбите на САЩ, които са проявили интерес към огласената информация, а Порошенко се е опитал да се договори с тях, за да мълчат.

 

По-рано се появи информация, ча Онищенко е предал на американците компромат срещу Порошенко. Според думите на депутата, в продължение на година той записвал разговорите си с държавния глава чрез ръчния си часовник с диктофон. По-рано СБУ обяви политика за «агент на Кремъл».

 

 

Управлението на Порошенко започна с това, че той организира активна война за срутване на рейтинга на бившия премиер Арсений Яценюк, пише изданието.
«После му бе необходимо да назначи свой генерален прокурор, за да гласува тези закони, които му бяха нужни, за да укрепи властта си», — твърди депутатът.
 Подкупите са се давали, за да се гласува съдебната реформа.
«За всички тези законопроекти не достигаха 70-80 гласове, които трябваше да бъдат купени», — добави той.
През лятото Радата лиши Онищенко от имунитет и даде съгласието си за неговото задържане и арест.
Главният прокурор на Украйна обвинява депутата в организиране на престъпна групировка.
News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;