В северна Сирия ВВС Турция нанесе удари по кюрдите, унищожавайки по пътя си военни инструктури от САЩ и Германия.

Иранската информационна агенция „ FARS“ съобщи, че в резултат на ударите на турската авиация в северна Сирия са загинали двама западни военни инструктори.

 

 

 

 

1

 

 

 

Иранските медии дори посочват имената на загиналите, или тези имена, които чуждестранните западни военнослужещи са използвали при общуването си с местното население:

Гражданинът на САЩ Робин Акри и гражданинът на Германия Антуан Лежек

И двамата военни  са били в състава на кюрдските сили за самоотбрана,  на разположение на един от отрядите на опълчението.

Няма информация за точната специализация на западните военни. По една от работните версии, те са водили военната подготовка на кюрдските опълченци, според друга врсия са изпълнявали разузнавателна и диверсионна мисия срещу правителствените сили на Сирия. Въпреки че едното не пречи на другото.

 

 

 

На 26 ноември ВВС Турция нанесоха удари по отрядите на кюрдите, в резултат на бомбардировките са загинали между 20-30 души, в това число и двамата западни специалисти.

 

 

 

Потвърждение на тази информация от страна на САЩ и Германия няма, а едва ли ще има, тъй като мисията на западните военни инструктури в северна Сирия е сложно да бъде наречена официална.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;