Коалицията възглавявана от САЩ заяви, че в резултат на нанесените от нея авиоудари по позициите на терористичната групировка «Ислямска държава»* ( ИДИЛ* организация забранена в Русия и редица страни) са загинали 173 мирни граждани, съобщиха РИА Новости, позовайки се на заявлението на коалицията.

 

 

 

 

1

 

 

 

 

» Към настоящият момент, основавайки се на достъпна информация, щабът смята за вероятно, че от началото на операцията » Непоколебима решимост» ударите нанесени от коалицията са убили непреднамерено 173 граждански лица»,- се казва в съобщението.

 

 

 

Като допълнение, коалицията възглавявана от САЩ поднася най-дълбоките си и искрени съболезнования към семействата и близките на убитите от тях непреднамерено 173 души.

 

По-рано беше съобщено, че жертви на бомбардировките на коалицията са 10 мирни жители на Ракка, по-късно, правозащитната организация Amnesty International заяви, че Министерството на отбраната на САЩ в десетки пъти занижава числото на жертвите сред гражданското население.

 

 

 

 

И знаейки, как САЩ обичат да скриват истината за реалната си дейност, можем да се замислим, че ако правят свободно чистосърдечно признание в убийството на почти 200 човека ( при това достатъчно цинично, все едно не е кой знае какво), то това, което никога няма да си признаят сигурно надхвърля много по-големи цифри от посочените.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;