Киев смята възможно нанасянето на ракетен удар срещу Руската Федерация, ако Въоръжените сили на Украйна провеждат ракетни стрелби над Черно Море. Такова заявление направи заместник-министърът на отбраната на Украйна Александър Дублян.

Коментар по темата за желанието на режима на Порошенко да дестабилизира ситуацията в региона направи членът на комитета на Съвета на Федерацията по международни дела Игор Морозов.

 

 

 

 

 

 

93

 

( Сенатор Игор Морозов)

Украинския заместник министър на отбраната Александър Дублян потвърди, че на 1 и 2 декември Украйна ще провежда ракетни стрелби в района на полуостров Крим, добавяйки, че смята, че Киев не нарушава никакви международни норми, ако си позволи това ( явно киевската власт се движи по някакви собствени норми при такава позиция и директна провокация към Русия).

94

Припомняме, че министерството на отбраната на Руската Федерация миналата седмица предяви протестна военно-полическа нота към украинския посланик и настоя за отмяна на ракетните стрелби в района на руският полуостров Крим.

 

« Киев продължава да води пропагандна борба с Руската Федерация, с общественото мнение в Русия, на първо място, давайки по такъв начин сигнал на европейските си партньори за готовността да премине към агресивни действия.
Това е сигнал и към НАТО, и към новата администрация на Съединените Щати. Киев се опитва да каже: » Не искате ли такава сила като нас, готова на всичко?». Това е политика на шантаж, която украинските власти използват винаги добре. Така беше по времето на Виктор Юшченко, и по времето на Виктор Янукович, за което й плати, а днес Петро Порошенко използва смело тази методика.
Защото, сега вече всички аргументи по темата как Украйна е готова органично да влезе в международното европейско пространство, са изчерпани. Вече никой не вярва на Порошенко. Украйна днес просто е омръзнала на всички с вечните си претенции и протегната ръка ( в лицето на Порошенко)- помогнете на бедния народ, който Киев практически доведе до просешка тояга»,- поясни Игор Морозов.

 

95

 

 

 

Затова, отбелязва още руският сенатор, заявленията, че Украйна може да води ракетни стрелби в посока на Руската Федерация, нямат никакъв смисъл, освен роля на информационна атака. Защото Украйна е прекрасно осведомена за възможностите на руската противоракетна отбрана

 

 

 

 

» В Киев разбират, че разполагаме с много сериозно оръжие. Така, например , С-400,  зенитните ракетно-пушечни комплекси (ЗРПК) „Панцир-С1, «Бастион» и друго въоръжение, което стои в Крим. Аз смятам, че Порошенко се досеща, че в случай на пускане на ракети в посока на Русия, украинските снаряди ще бъдат спрени преди още да доближат границите на Русия, но главното е, че ще бъдат унищожени огневите точки, които са използвали за пускането на ракети към територията на Русия. И това е записано във военната ни доктрина. А готовността на нашето ръководство да защитава Русия и руския народ, смятам е известна на всички.

 

96

 

 

 

 

Саакашвили изпробва това на себе си. Днес целия свят вижда как се борим с международния тероризъм, и какво най-ново поколение въоръжение се използва: хиперзвукови ракети, » Калибри». Бойният ни потенциал просто е несъвместим в сравнение с украинския. Мисля, че Генералния щаб на Украйна си дава сметка, какво би могло да последва»,- резюмира Игор Морозов.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;