Позабравения от всички водач на въоръжените формирования на меджлиса* ( Меджлис на кримско-татарския народ»  екстремистка организация забранена в Русия) в южната част на Херсонска област, а по-рано и вице премиер на Крим, Ленур Ислямов, реши да напомни за себе си, заявявайки, че е готов » по заповед на Мустафа Джемилев да влезе в Крим».

 

 

 

102

( Ленур Ислямов)

 

 

 

Припомняме, че по-рано отрядите на Ислямов взривиха електрозахранващите линии в Крим и устроиха блокада на полуострова, започвайки грабежи по границата.

 
След продължително мълчание Ислямов изведнъж заяви, че за хипотетичното влизане на отрядите му в руския Крим «трябва да се изчака започване на  масово клане като в Косово».

 

 

«Но ако не дай Аллах, се пролее масово кръвтта на кримските татари, то на нашите отряди няма да им потрябва и номера на войнски части, за да тръгнат- никой няма да може да спре хората ни, ние всички по заповед на Мустафа Джемилев  веднага ще влезем в Крим»,- уверява Ленур Ислямов.

 

 

 

 

103

 

 

 

По-рано стано известно, че привлечените за бойци татари, в отрядите на екстремиста Ислямов са се разбягали по домовете си, а някои от тях в Крим, за да търсят работа и да учат. По тази причина, Ислямов започна привличането на бойци от различни радикални ислямистки групировки, за попълнение на оределите си редове.

 

Провокациите към Крим не стихват, но в последно време украинският режим на Порошенко рязко  задвижи всичките си възможни структури за създаване на напрежение и конфликти.

Руски военни експерти смятат, че най- вероятно така отчаяният Порошенко дава сигнали към НАТО и САЩ, че е готов да действа срещу Русия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;