1 декември, днес, в южна Украйна  в Херсонска област, започнаха военни учения предполагащи ракетни стрелби, съобщи началникът на прес-центъра на въздушно-командване «ЮГ» от украинските Въздушни Сили (ВС) Владимир Крижановский.

 

 

 

 

 

97

 

 

 

 

«Вече започнаха, тоест всичко върви по план, както се планираше»,- заяви Крижановский, добавяйки, че «всичко е според международните законодателни норми».

 

 

До тук не е последва реакция от Русия.

«Украинските военни са готови за всякакъв вариант на развитие на събитията»- заяви още Владимир Крижановски в ефира на телевизия «112 Украина» , което си е открита провокация.

 

 

 

 

Украйна взе решение, за провеждането на ракетни стрелби на 1 и 2 декември, в разрез с вички международни правови норми, в суверенното въздушно пространство на Русия в района на Симферопол.

Росавиация поиска от Украйна незабавна отмяна на пуснатите уведомления за опасни зони и смята за недопустими опитите за установяване на забранени зони в суверенното въздушно пространство на Русия.

 

 

 

 

Въпреки това, представителят на Министерството на отбраната на Украйна, Андрей Лисенко, говорейки за плановете на Киев за провеждане на ракетни стрелби около Крим, заяви, че всичко планирано ще бъде проведено.

Вследствие на това, войска и ПВО на Русия в Крим, бяха поставени на усилен режим на работа.

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;