Директорът на ЦРУ Джон Бренън счита, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде «внимателен» с руските си обещания. Това сподели шефът на американското разузнаване в интервю за Би-би-си.

Избранный президент США Дональд Трамп. Архивное фото.

Освен това, Бренън отново заяви, че Москва е отговорна за хакерските атаки по време на предизборната надпревара в САЩ.

 

По-рано директорът на ЦРУ каза, че Русия е за САЩ «грозен противник», с който, обаче, страната трябва да си сътрудничи в редица области.

 

Тръмп по време на своите публични речи и интервюта нееднократно заявява, че не би било лошо, ако Москва и Вашингтон «оправят отношенията си». Новоизбраният президент на САЩ отбеляза, че разчита на «много, много добри отношения с президента Владимир Путин».

Дональд Трамп. Архивное фото

Източници за американските СМИ от ФБР нееднократно намекваха, че сървърите на Демократическата партия са ударени от «руски» хакери. Имаше предположения, че Москва по такъв начин се е опитала да повлияе върху резултата от президентските избори в САЩ. Но американските власти нито веднъж не подкрепиха обвиненията си с конкретни доказателства.

 

Президентът на Русия Владимир Путин на свой ред отбеляза, че в попадналите в мрежата документи няма нищо, което да е от интерес на Москва, а истерията се нагнетява, за да се отвлече вниманието от съдържанието на книжата.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ;