Президентът на Русия Владимир Путин разказа за разговора си с новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп.

 

 

 

84

 

 

 

« Мненията ни съвпаднаха, по въпроса  за сегашното неудовлетворително състояние на руско-американските отношения, което безусловно трябва да се поправя в по-добра посока»,- заяви руският държавен глава по време на международния форум»Примаковские чтения».

 

 

 

 

 

Владимир Путин отбеляза, че Русия няма вина за деградацията на отношенията със САЩ.

Сега, когато в Белия дом скоро ще влезе нов президент » иска ми се да вярвам, че ще се появи шанс да поправим отношенията си, които са важни не само за народите на двете ни страни, но и за осигуряването на международна стабилност и сигурност», добави Владимир Путин.

 

 

 

 

86

 

 

 

 

 

 

 

Руският президент подчета необходимостта за създаване на единен, широк фронт по борба с тероризма.

 

» За съжаление, до сега такъв фронт не беше създаден»,- каза още Владимир Путин.

Според думите на руският президент, урегулирането на конфликта в Близкия Изток е възможно само при ефективното взаимодействие на всички заинтересувани страни и имащите влияние международни играчи.

 

 

Доналд Тръмп стана 45-я американски президент след като на 8 ноември 2016 спечели изборите в САЩ, инаугурацията на Тръмп и официалното встъпване в длъжност е насрочено за 20 януари 2017. След победата му на изборите руският президент изпрати поздравително писмо, а на 14 ноември се проведе и телефонен разговор между двамата, който продължи около половин час.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;