Националаният съвет на Украйна по въпросите на телевизията публикува списък на филми и сериали, които са забранени за излъчване от Държавната агенция по въпросите на киното.

 
1

«От 2014-2016 г. Държавната агенция отказа регистрация и отмени разрешението за излъчване на над 500 филми и сериали. Публикуваме списъка на тези аудиовизуални произведения», — се казва в съобщението на официалния сайт на Националния съвет в сряда.

 

В списъка на 544 филми и сериали. Сред тях са: «Агент национальной безопасности», «Бандитский Петербург», «Белая гвардия», «Воронины», «Улицы разбитых фонарей», «Интерны», «Каменская», «Ликвидация», «Матч», «Ниро Вульф и Арчи Гудвин», «Не в парнях счастье», «Пока станица спит», «Про Федота-стрельца, удалого молодца», «Сказ про Федота Стрельца», «Распутин», «Тест на беременность», «Убить Сталина».
В съобщението се отбелязва, че Държавната агенция ще откаже регистрация и удостоверение за право на излъчване и разпространение на филмите и сериалите, в които има признаци на нарушение  на законодателните норми на Украйна.

 

 

Тагове: ; ; ; ;