Бившият президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че ако всички налични у него материали по делото за безредиците в Киев през 2014 година бъдат приложени към делото, това «напълно ще преобърне картината» на случилото се.

 

Янукович по време на разпита чрез видеоконферентна връзка по делото за безредиците в Киев предостави три тома и незавършен четвърти собствени доказателства за престъпленията на Майдана. Според него, те съдържат резултатите от експертизи и изводи. Съдът не пристъпи към разглеждане на материалите, заявявайки, че на този етап от процеса няма да се имат предвид неговите материали.

 

Бившият украински президент поясни, че по време на разпита се е опитал да зачете части от материалите, «за да ги чуят всички».

Янукович изложи пред съда нови подробности за безредиците през 2014 година. Той разказа за провокациите на радикалните групировки, настоя за обективност в разследването за гибелта на хората, а също назова антиконституционен закона за амнистията над участниците в «евромайдана».

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;