Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп вече толкова много изговори по време и след изборите, че няма никаква липса на материал за размисли и прогнози.

Почти е невъзможно да се разсъждава в момента за бъдещата политика на Тръмп в страната му и на международната арена.

Защото имаме пред себе си импулсивен човек, а затова и непредсказуем.

Всичко, които можем да кажем понастоящем за Тръмп в голяма или малка степен ще прилича почти на гледане на кафе.

Дональд Трамп

Точно това, неговата импулсивност и непредсказуемост, с още  по-голяма сила подтиква всички наблюдатели да търсят отговора на въпроса:  Who are you, Mr. Trump?

Разбира се, свитата превръща краля в крал или в шут…

В значителна степен бъдещето зависи от обкръжението на Тръм, т.е. от неговата бъдеща администрация.

 

Все си мислим, че, предугаждайки бъдещата политика на Тръмп, преди всичко трябва да се въоръжим с неговия психологически портрет, който ще ни даде основание да се надяваме, че все пак ще можем нещо да предвидим.

 

Сега ще ви представим само една част от същността на Тръмп.

 

Колкото повече препрочитаме изявленията на Търмп, толкова повече стигаме до извода, че Тръмп е толкова «гъста и мътна смес», че тя не може да се раздели на съставните си части.

Много от експертите, които пишат за Тръмп, са съгласни с главното: той преди всичко е бизнесмен. Мисълта му се движи по релсите на «изгода-загуба». И в смисъл на пари, а и във всякакъв друг смисъл.

 

Някои аналитици, например, бившият министър на външните работи на Израел Шломо Бен-Ами разсъждава точно така, доказвайки тезата си с това, че първото, което каза Тръмп за НАТО, беше неговото предложение към страните-членки на Алианса да увеличат своите парични вноски в бюджета на общата отбрана.

 

Не всеки може да бъде «делови човек».

 

А Тръмп е човек, който е привикнал да поставя пред себе си задачи — големи и трудни — и задължително да търси тяхното разрешаване

Да, явно той е не просто упорит. Той е инат.

Той може да изхвърли дребнавостите и явно може да види основното в края на пътя — целта.

 

В името на работата си той влага почти цялото денонощие, не следи колко часа е работил и не му пука какво мислят околните.

Т.е. по първата точка от психологическия му портрет, не възникват възражения.

Всички световни аналитици го наблюдават вече постоянно.

Ще споделяме с вас и нашата гледна точка.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;