Президентът на Руската Федерация Владимир Путин, разкритикува Западния свят за използването на терористите в личните си интереси, наричайки подобно поведение «опасна игра», която може да предизвика множество проблеми.

 

 

 

 

 

russia_putin_538141x

 

 

Говорейки за борбата с международния тероризъм, руският президент отбеляза, че сегашното състояние на нивото терористична заплаха, говори за неспособността да се оцени тази заплаха като цяло, което се потвърждава и от ситуацията в Сирия.

Владимир Путин подчерта, че така или иначе, не е създаден единен фронт за борба с тероризма, докато Запада продължава да си играе на информационно ниво, насочвайки усилията си в безмислени пиар кампании, докато светът е изправен пред наистина огромна опасност, която касае всички.

 

 

Руският президент смята, че е необходимо да се търсят пътища за обединяване на международните усилия в борбата с тероризма, който към днешна дата е основен глобален проблем.

 
Обръщайки се към онези страни, които по някаква причина подкрепят терористите от Близкия Изток, Владимир Путин подчерта следното:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Обърнете внимание, че терористичните групировки продължават да бъдат въоръжавани, снабдявани, обучавани в надеждата, да бъдат използвани от Вас  в някакви  Ваши политически цели.

Това е изключително опасна игра с огъня, и още веднъж се обръщам към подобни «играчи»: в конкретния случай екстремистите са по- хитри, умни и по-силни от Вас, и докато си играете с тях, винаги ще сте губещи».

 

 

 

 

» Освен това, терористичните атентати от последните години- в Бостън, други амареикански градове, в Париж, Ница, Брюксел, в градовете на Германия- показват, че терористите нямат нужда даже от клетки, или организирани структури някъде, за да действат сами, автономно, като им стига единствено идеологически да мотивират и да насочат врага към нас със вас»,- подчерта Владимир Путин.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;