Италианската информационна агенция  Ansa позовавайки се на източник от Външното министерство на Италия, днес публикува материал, от който стана ясно, че италианските власти вече предприемат необходимите мерки по спасяването на италианецът Серджио Занотти, който се намира в Сирия в плен на терористи от неустановена за сега групировка.

 

 

31

Миналата седмица редакциите на News Front получиха сигнала и разпространиха информацията.

Във вторник, 22 ноември, ръководителят на английската ни редакция  получи съобщение от лице представило се като Абу Джихад, който предаде информацията за италианския заложник, с видео обръщение, снимки на паспорта на италианеца и послание, че ако властите на Италия не обърнат внимание, заложникът ще бъде убит.Във видео обръщението държаният 7 месеца в плен италианец се обръща към правителството на Италия с молба да спасят живота му. На кадрите  Серджио е с дълга брада и е облечен с бяла туника,като е поставен на колене в открита месност с маслинови дръвчета. Зад него стои терорист със закрито лице, с насочено оръжие към италианеца.

 

 

 

 

 

 

 

В ръцете си, стоящият на колене Серджио Занотти държи бял лист с изписана дата : 15 ноември 2016 година.

Наши колеги успяха да намерят предполагаемия профил на пленения италианец в мрежата, от който се вижда, че отдавна не е активен, последната направена публикация е от 30 март.

На снимките изпратени в редакцията ни присъства и паспортът на заложника, от данните става ясно, че е роден през 1960 година в Мароне (Marone), около Бреша.

 

 

 

 

 

Аз — Седржио Джанотти, 7 месеца се намирам в плен. Обръщам се към италианското правителство с молба за защита, и спасяване от възможното ми убийство»- се казва във видеото на пленения.

 

 

 

 

 

 

33

 

 

 

 

 

 

Италианската информационна агенция Анса пише, че видеото е обиколило мрежата за седмица, а самият пленник най-вероятно е пострадал за седемте месеца плен. В процеса на разследване е установено, че Занотти действително е изчезнал от Италия, след като преди наколко месеца заминава за Турция от където се губят следите му.

 

 

Очаквайте подробности по темата.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;