Автор: Манол Глишев

«От 50-те години досега комунистите се опитват да настроят българите срещу Турция с целенасочена пропаганда и дори с курвенски номера и насилие. Целта е проста: да не виждаме, че истинската заплаха за България е Русия и да си създаваме фалшив враг. Което за нас е не само изллишно, но и вредно. Не сме в 50-те и заедно сме в НАТО с турците. Не ни трябва да чакаме «защитата» на Одеския военен окръг от СССР. Впрочем, Одеса днес е в приятелска Украйна, но Крим е окупиран от враждебна, агресивна сила и също е близо до нас. Не виждам истинска заплаха за Кърджали, но знам за руската база в Росенец.

 

А исторически от 1915 с Турция сме в един кюп и имаме всички предпоставки за добри отношения. В това отношение руските агенти у нас са стъпили на един криво приложен урок от времената на цар Борис: те стъпват върху историята на абсолютно измислената линия «Крали Марко», която е имала за цел не да ни пази от несъществуващата турска заплаха, а да спаси български животи от Източния фронт. Но комунистите историята я четат и прилагат, както Дяволът — Евангелието.

 

В момента Турция наистина е по-опасна от когато и да било, но въпреки ердоганските простотии е по-малко опасна специално за нас (и дори за гърците) в сравнение със стократно по-отчаяната, по-зле управлявана, още по-агресивна и още по-авторитарна Русия. Турция иска да разшири границите си и ще опита да го направи, но не в ущърб на страни от НАТО и ЕС.

 

Разбира се, че не трябваше да предаваме хора на турския сегашен режим и че точно в момента е хубаво да поддържаме с тази страна санитарен минимум отношения, докато диктаторът й не се вразуми, но въпреки това истинският ни враг, който би искал да нахлуе на наша територия, остава не Турция, а Русия.

 

Затова, като се вижда, че сега нямаме никаква армия, а не ни стигат акълът, времето, хората и парите да я възстановим, става още по-важно да държим адски силно на НАТО (защото то е единствената гаранция за границите ни). Точно в това се опитват да ни попречат руснаците. Направиха успешна интрига с помощта на българските предатели-комунисти, издигнаха антиНАТОвски офицер за президент, Ганьо като глупак го позволи и сега ще видим, че Русия и Турция заедно ще действат за своите интереси (направиха го ей сега в Кипър, порваляйки преговорите за обединение), а на нас тук руската пета колона едновременно с това ще ни пробутва все повече турски страх.

 

И така ще е, докато Кремъл не се опита да ни изкар от НАТО и да ни лапне в новата, уж вече православна версия на Съветския съюз.»

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;