Народи като българският и арменският, знаят отлично от горчив опит, че никога не трябва да се има доверие на нация, която си е позволила 2 пъти като минимум, да изколи хиляди. Да, става въпрос за Турция, която според договорките с ЕС, ще ни спасява от мигрантската криза ( докато безпощадно избива кюрдите, и когато си изтърве нервите сваля самолети, и заплашва Европа с мигранти).

 

 

 

81

 

 

 

 

И като потвърждение на експанзивността на турската политическа линия идват думите на турският президент Ердоган, който заяви, че Анкара е започнала операцията в Сирия, за да сложи край на управлението на Башар Асад.

 

 

» Казват, че в Сирия са загинали над 600 хиляди души, но аз смятам, че са около милион. Къде е ООН, какво правят? Ние дълго търпяхме, но в края на краищата бяхме принудени да влезем в Сирия заедно със » Свободната сирийска армия»,- заяви Ердоган на симпозиум по Йерусалим в Истанбул, произнасяйки тези неща на глас.

 

 

 

Според думите на турския президент, Турция не претендира за сирийски земи, които » трябва да принадлежат на господарите».

 

 

 

» Ние сме там ( бел.ред. в Сирия), за да възстановим справедливостта и да сложим край на господството на жестокия тиран Асад, който устрои държавен терор- продължава разпалено Ердоган

 

 

 

 

Припомняме, че турската армия започна операция » Ефратски щит» срещу «Ислямска държава» ( *терористична организация забранена в Русия и редица страни)  с участието на така наречената «умерена сирийска» опозиция, и до този момент успя да завземе граничния град Джараблус ( северна Сирия) като продължава настъплението на юго-запад.

 

По-рано, Ердоган заяви, че целта на операцията е изчистване на зона от около 5 хиляди квадратни метра и създаване на пространство за заселване на бежанци.

Допълвайки, че ако ЕС скоро не реши въпроса с членството на Турция в ЕС и безвизовия режим , съвсем може да си изтърве нервите и да пусне сочна порция мигранти, като отвори границите и залее Европа.
Припомняме, че България е една от страните намиращи се най-близо географически до Турция.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;