Съветникът на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп Келиан Конуей отново изрази позиция срещу назначаването на Мит Ромни за държавен секретар на САЩ.

 

Конуей, както няколко дена по-рано, заяви, че получава «от всички ъгълчета на страната» огромен брой послания, в които различни членове на Републиканската партия на САЩ призовават да не се назначава Ромни за шеф на американската дипломация.

 

Според изтекла информация, Ромни е един от основните претенденти за външнополитическото ведомство на страната. На настоящите избори Ромни не само отказа да подкрепи съпартиеца си Тръмп, но и води агресивна агитационна кампания срещу него.

 

«Аз съм за единството на партийните редици, но не съм уверена, че ние трябва да платим единството си с цената на поста държавен секретар на САЩ», подчерта Конуей в ефира на CNN.

Конуей е убедена, че Ромни е «бил извън кожата си само и само да навреди на Доналд Тръмп», заяви съветникът на бъдещия ръководител на администрацията на САЩ, който ще пристъпи към задълженията си на 20 януари.

 

 

Тагове: ; ; ; ;