България винаги е била зависима от Русия до известна степен и има много хора, които си изкарват прехраната, като служат на Русия, каза  в «Нещо повече» анализаторът Алекс Алексиев.

 

БСП, ДПС и редица други продължават да служат на Русия. Това е огромна машина за проруска пропаганда, която има за цел да остави България в зависимост от Русия, смята Алексиев.

 

Икономически не съм убеден, че Русия има тези възможности. Но сме уязвими в енергийната индустрия и по-специално в газовата сфера. Нито едно от правителствата не си постави за цел да направи България енергийно независима. Имаме много политически играчи, които не искат това, подчерта Алексиев.

 

Той отбеляза, че в САЩ бензинът е много по-евтин, отколкото тук. Единственият доставчик тук е фирма, която беше изгонена от Румъния.

 

Това е невероятна корупция на най-високо правителствено ниво. Тя ще продължава, докато има хора, които поставят интересите на Русия над интересите на собствената си страна, каза още Алексиев.

 

Не вярвам на прокуратурата, не вярвам, че съществува ефективна система за наказване на тези, които се гаврят с хората. Не съм видял нито един разбойник да влезе в затвора, още по-малко такива, които са на страната на Русия. Това са наследници на БКП, която беше престъпна организация, добави Алексиев.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;