Къде е държавата? : «Мигранти» изгориха българско знаме в Харманли!Мигрантът Бахир Янурал от Афганистан, който запали българското знаме по време на протестите в Харманли, остава в ареста, съобщи БНР. Това реши Специализираният съд. Приет е мотивът на прокуратурата, че Ярунал е обществено опасен и, ако бъде пуснат на свобода, може да извърши друго престъпление. Решението на съда може да бъде обжалвано.
На 22 ноември на афганистанеца е отказан статут на бежанец. Прокуратурата твърди, че младежът е влязъл у нас нелегално. Опитал се да мине и границата със Сърбия, за да стигне до Франция.  Афганистанецът беше задържан след като запали българския национален флаг в центъра на настаняване в Харманли.
Утре районната прокуратура в Харманли внася в съда искане за постоянно задържане на 18-те лица, участвали в бунтовете в четвъртък. Обвиненията срещу тях са за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Според държавното обвинение има безспорни доказателства, че въпросните мигранти са взели участие в безредиците.

Тагове: ; ; ; ;