Експерти от Министерството на отбраната на Русия предадоха в Алепо на сирийската страна свидетелства за използването на химическо оръжие от терористите в района на населения пункт Ум- Хош в южната част на провинция Алепо.

 

 

 

75

 

 

 

 

 

 

По данни на Министерството на отбраната на Русия, на 16 ноември руските военни експерти в провинция Алепо в населеният пункт  Ум- Хош откриват използвана от бойците минометна мина срещу гражданското население. Според анализа мината принадлежи към химическия вид боеприпаси.

 

 

» При извлечението на мината от грунта, от отверстието под взривателната част, започна изтичане на тъмно кафява течност»- разказаха от ведомството.

 

» Уредите, използвани за експресен анализ на грунта и съдържимото на мината показаха наличието на бойно отровно  вещество иприт.»

 

 

Образците от пробите са изпратени за изследване в лабораторията на Министерството на отбраната на Русия.

 

 

 

 

 

 

 

» Резултатите от анализа на пробите са предадени на сирийската страна. Извършените анализи потвърждават наличието на отровното вещество иприт, а начинът на производство на боеприса, свидетелства за това, че бойците боровят разполагат със  химическо оръжие и системи за происводството му.».

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;