Всяка година традиционно американското списание Time провежда допитване, което трябва да излъчи човек на годината. Този път резултатите ще бъдат обявени на 7 декември.

 

Както показват последните данни, на този етап е лидер премиерът на Индия Нарендра Моди, съобщава  International Business Times.

 

Буквално преди дни Моди изпревари Джулиан Асанж, основателят на сайта Уикилийкс, който, както много твърдят, има намеса по отношение резултатите от гласуването в САЩ, публикувайки електронната кореспонденция на демократите, с което съсипа репутацията на техния кандидат за президент Хилъри Клинтън.

 

Третото място се поделя от новоизбрания президент на Америка републиканецът Доналд Тръмп и руският лидер Владимир Путин — двамата са получили по 7 % от гласовете. (Предното е превод на оригиналния текст, в момента на превода Путин имаше вече 57 % одобрение. В края на материала има линк, при отварянето на който можеш да гласуваш и ти, бел.ред.)

 

Преди Моди да се нареди в «тройката на лидерите», Тръмп заема втора позиция, а Путин — трета.

 

Както отбелязва изданието, голямата популярност на Мода е свързана с неговата неотдавнашна инициатива за демонетизация в Индия за борба с корупцията и сенчестата икономика.

 

Списанието определя претендентите за званието «човек на годината» с помощта на статистика, която показва личностите, за които се говори най-много в интернет. Впрочем, очевидно е, че не всички хора, които са популярни в мрежата, мога да бъдат кандидати за тази номинация, за което свидетелства отсъствието на гласове например за американската актриса Лесли Джонс, за която бе писано много, поради нападналите я тролове в профила й в Туитър.

Гласувай тук — http://time.com/4570237/person-of-the-year-poll-2016/

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ;