Според политическата активистка Ранда Касис, инициатор на срещата между най-големия син на новоизбрания президент на САЩ Донард Тръмп с политици, бизнесмени, представители на опозицията в Сирия и др. в Париж преди президентските избори, властта в Сирия трябва да се смени.

 

Ранда Касис ръководи опозиционното в Сирия «Движение за плуралистично общество».

 

Касис подчертава, че оставката на президента Асад е невъзможна, докато няма достойна алтернатива на настоящото правителство.

 

«Аз съм за истински промени. Искам да кажа, че Башар Асад в дадения момент не е основният проблем. В момента най-важното е да се започнат истински промени в Сирия. И за целта ни е нужна помощта и сътрудничеството с част от правителството. Ние много добре разбираме, че не може да има военно решение на ситуацията в Сирия. Затова ни е нужен компромис между всички партии и всички сирийци», — сподели Касис.

 

Според нея, Тръмп-младши е напълно наясно със ситуацията в Сирия. Тя отбеляза, че без участието на Москва регулирането на ситуацията няма да се получи.

«При всички случаи ни трябва участието на двете страни. Очевидно е, че без участието на Русия проблемът няма да се реши, както и без участието на САЩ. Страните трябва да водят съвместна работа. Вярвам в това сътрудничество. Не казвам, че ще бъде лесно, но поне да избегнем най-лошия вариант — избирането на поста президент на Хилъри Клинтън.

 

Господин Тръмп, новоизбраният президент, е реалист. Струва ми се, че той споделя нашите страхове и опасения по повод ислямизма. Той е солидарен със становището, че промените трябва да бъдат постепенни. Вярвам в това», — завърши Ранда Касис.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;