Анкара в най-скоро време може да признае Крим за част от Русия. Това стана ясно в петък, 25 ноември, от думите на  ръководителят на турската Асоциация на евразийските правителства Хасан Дженгиз, съобщиха РИА Новости.

 

 

 

59

 

 

 

 

» С такива темпове на сближаване между Анкара и Москва, смятам, че признаването на Крим ще бъде естетсвено продължение на развитието на отношенията между двете страни, и ще се случи в най-близко време»,- коментира Хасан Дженгиз.

По негови думи, това е нормално, тъй като всички, чуждестранни делегации посетили красивия полуостров, виждат как живеят днес кримчани, които се завърнаха «вкъщи» след възсъединяването на Крим с Русия.

Дженгиз отбеляза още и, че непризнаването на руския статус на Крим от страна на Запада, е продиктувано от натиск от страна на определени кръгове, които са били причастни към ситуацията в Украйна и държавния преврат в страната.

Но тъй като истината има свойството да излиза на яве, все повече страни в Европа подкрепят възсъединяването на Крим с Русия, и все по-настоятелно повдигат темата за отмяна на антируските  санкции и подобряване на отношенията с Русия.

Припомняме, че в Крим пристигна турска делегация от 30 души- представители на политическия елит и бизнес средите, за да се запознаят лично с обстановката след референдума. Сред делегатите бяха действащи депутати от управляващата партия в Турция ( Партия за справедливост и развитие), ръководителят на турската Асоциация за евразийски правителства Хасан Дженгиз, представител на президента на Турция, Ибрахим Ерили, влиятелния турски политик Мехмет Мутку ( братовчед на Ердоган), заместник- кмета на Анкара Ахмет Тунч, представители на бизнеса.

42

Делегацията от Турция- политици, депутати, представители на бизнеса на посещение в Крим за среща с бизнес кръговете, с кримските татари живеещи на полуострова и разбира се, с представители на властта.

Представителите на турската делегация проведоха срещи в Съвета на министрите и Държавния съвет на Крим. В хода на визитата предстои посещение в Ялта, а също са планирани срещи с кримски предприемачи.

Благодарение на водената отговорна и конструктивна външна политика, Русия все повече затвърждава позициите си на световен лидер и желан стратегически партньор.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;