2-2

Анкара може в най-кратки срокове официално да признае Крим за част от Русия. Това в петък, 25 ноември, заяви ръководителят на намиращата се на полуострова на визита турска делегация, председателят на турската Асоциация на евразийските правителства Хасан Дженгиз.

 

«След подобни темпове на сближаване между Анкара и Москва считам, че признаването трябва да стане факт в най-близко време. Колкото повече пресечни точки имаме, толкова по-бързо ще се ускори процесът на признаване», — заяви Дженгиз.

 

Ръководителят на турската делегация счита също, че напусналите полуострова кримски татари могат безпрепятствено да се върнат в Крим.

Според него, това може да се случи безпроблемно, защото животът на руския полуостров вече е тръгнал в правилната посока. Дженгиз също изрази становище срещу натиска срещу Крим от страна на Запада.

 

В Крим пристигна турска делегация от деловите и политически кръгове, в която участват около 30 човека. В нея влизат депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието, ръководителят на турската Асоциация на евразийските правителства Хасан Дженгиз, представителят на президента на Турция Ибрахим Ерили, вице-кметът на Анкара Ахмет Тунч.

 

Тагове: ; ; ; ; ;