Сатириците от France Inter: «Путин окупира Франция и става император Владимир Първи»

Дата на публикуване: 25 11 2016, 05:51


Юмористы France Inter представили, как Путин оккупирует Францию и станет императором
 Водещите радиопредаване по  France Inter разиграха сатирична миниатюра, в която единият влезе в ролята на типичен привърженик на теорията на заговора, а вторият се опита да вразумява своя колега.
«Преди няколко дена, когато казвах, че на Путин няма да му хареса, че Франсоа Оланд го заплашва с неговите приказки за ситуацията в Сирия, въобще не се шегувах. Видяхте ли сега какво се случи в почивните дни? Руският самолетоносач в съпровод с поне четири други военни кораби плува около Британия…Майко мила, свършено е с нас»,  — «паникьосва» се Даниел Морен.
 «Не бива да се паникьосваме, Даниел, руснаците плуват там, защото отидат в Средиземно море, в Сирия», — успокоява го Ерик Делво.
«Не може да бъде! Боже, Ерик, да не би Кремъл вече да успя да ви плати нещо?! — възмущава се Морен. — Така говорите, за да може хората да се разположат удобно, да ги успите, да успокоите дори президента.
Президента, а заедно с него и нас. Майко мила! Свършено е с нас! Тези хитри руснаци хич няма и да чакат, ще ни изтребят!»
Когато «разумният» Ерик Делво започва да настоява, че това са само военни маневри, неговият колега-паникьор веднага го обвинява в предателство.
«Вие сте сключили сделка с дявола! Мислите, че не чух, че днес сутринта си подсвирквахте «Калинка» в коридора? Предател нещастен! Знам, че France Inter не плащат, но това не е повод да се предете Франция за няколко рубли! Вие сте ми отвратителен, Ерик. Отвратителен! Мислех ви за Жан Мулен (герой от френската съпротива от времето на Втората световна война, бел.ред.), а вие се оказахте Морис Папон (известен високопоставен функционер на режима на Виши, колаборационист, бел.ред.). 
Вторият водещ от France Inter — специалист по геополитика Антони Беланже — го нарича Юда, защото е мълчал, когато «трошачката на сибирския тиранин» се е приближила плътно до френските брегове. А литературният анализатор Огюстен Трапнар, според него, ходел с руска шапка, а след няколко седмици в дирекцията на френското радио щяло има само руски фамилии.
С това «разобличенията» се свършват. Според Морен, на него вече не му пука за бъдещото поражение на френските социалисти, защото те прекрасно знаеби, че Путин ще екзекутира Оланд и ще стане император на Франция Владимир Първи.
А всички неугодни нему щял изпрати в трудови лагери «да чукат камъни около езерото Байкал». Единствената надежда на Морен била във водещия Патрик Коен, който не се страхува от лютия студ.
Превод Nеws Front

Тагове: ; ; ; ;

Добавить комментарий