Центърът за евроатлантически изследвания в Сърбия «демократично» отказа на журналисти от  News Front да присъстват на » Седмицата на НАТО» в Белград.

 

 

60

 

 

 

Въпросната организация всъщност, представлява радикална прозападна, русофобска структура, а ръководителят й- Елена Милич, е известен лобист на интересите на НАТО на Балканите.

 

Представителите на Центъра «прославили се» с изказвания за опасността от уважителното отношение на Сърбия към Русия ( един от страховете на Запада е именно подкрепата на балканските страни към Русия), за това трудещите се на фронта на северноатлантическите ценности правят всичко по силите си, за да внушат опасността от страна на руските обществени и медийни ресурси. Като доказателства за тази» заплаха» на мероприятията си ЦЕАС

( Център за евроатлантически изследвания в Сърбия)  например, прожектира снимки от интернет, показващи руско-сръбската историческа дружба.

 

 

 

 

61

 

 

 

 

62

 

 

 

 

 

Разбира се, насила хубост не става, и изследователите от така нареченият «демократичен» център, прекрасно разбират, че да внушат идеята за любов към НАТО в Сърбия, е мисия невъзможна, още повече да накарат сърбите да се обърнат срещу Русия. И именно това ги разстройва.

 

 

 

Въпреки подвеждащото название в западна стилистика « Демократичен» център за евроатлантически изследвания, ( всички добре знаем, че евроатлантиците си падат по миловидни названия, за пример: Операция » Милосърден ангел»- която отнесе живота на хиляди невинни),очевидно се притеснява от естественото желание на медиите да присъстват и отразяват техни мероприятия.

 

 

 

И като потвърждение на това, колегите ни от сръбската редакция News Front не бяха допуснати да присъстват на

» Седмицата на НАТО в Белград», получавайки «демократичен» евроатлантически отказ за акредитация.

 

Изглежда, ръководителят на Центъра Елена Милич, се притеснява от въпросите на кореспондентите ни от Сърбия, от собствените си съотечественици, и от ролята на НАТО в новата история на страната…

 

 

 

И ако с ръка на сърцето, ние като руско СМИ, можехме да очакваме подобна реакция от структура, работеща в тесен контакт с посланика на Украйна, използващ терминология като » анексия» на Крим, отговорът от прес-службата на ЦЕАС, се оказа още по-занимателен.

 

» Само поканените от нас лично СМИ могат да присъстват и да отразяват конференцията. Благодарим за разбирането»,- гласи отказа за акредитация.

 

 

 

 

63

 

 

 

Ръководителят на международна информационна агенция  News Front Константин Кнырик направи  следния коментар на» демократичното» поведение на Центъра за евроатлантически изследвания:

 

 

 

 

 

 

« На фона на приетата резолюция в ЕС за противодействие на Руските СМИ забраната за акредитация към наши журналисти изглежда напълно логична. Центърът за евроатлантически изследвания е типична лобистка структура, която експортира в извратен вид «демокрация»на Балканите. 

 

 

 

Разбира се, че присъствието на журналисти от  News Front на тяхно мероприятие, не им трябва и не им е изгодно.

Работата, на именно такива структури, ако можем така да ги наречем, в Украйна, доведе до гражданска война.

 

 

Просто такова криене или непрозрачност, е реална подмяна на демокрацията, накърняване на правото на  свобода на словото, забрана за осъществяване на законна журналистическа дейност, според мен, само способства за формирането на реално разбиране на ситуацията при европейците.

 

Виждайки, как истерично скриват истината различни подобни центрове, Европарламента и прочие официални структури, европейците разбират, каква псевдодемокрация и свобода на словото им натрапват техните ръководства и САЩ.

 

 

Ръководителят на News Front подчерта още:

 

 

 

» Колективът ни не се разстрои особено от факта на тази забрана за наше участие в това мероприятие. Ние за пореден път се убедихме, че думите и делата в западния модел на «демокрация»- са различни неща.

 

 

 

По-рано ЦЕАС включи  News Front в списъка си «инструменти на руската мека сила в Сърбия», което е равносилно на достойно признание в информационната война и фактът, че от истината се страхуват.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;