Резолюцията за противодействие на враждебната на ЕС външна политика, към която отнесоха и Русия, изглежда абсолютно нелепо. Това заяви официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова, пише Лайф.

Захарова назвала резолюцию ЕС против российских СМИ маразматичной

Според нея, в някои моменти ситуацията с отношението към руските граждани, в частност, с артистите, е по-лошо, отколкото от времената на СССР.

«Има опит от колегите в Южна и Северна Корея, те на границата са поставили високоговорители и така пропагандират. Не мисля, че западните ни колеги ще стигнат до това, но някои техни решения и действия за маразматични», — поясни Захарова.

Тоя добави, че русофобската позиция на Запада, резултат от която е резолюцията, се е формирала не една година. Документът се е подготвял в подкрепа на политиката на САЩ, отбеляза представителят на МВнР на Русия.

 

«Главният резултат от изборите в САЩ беше това, че никой не очакваше такъв резултат. Тези решения, които са вложени в резолюцията — бяха очаквани. Очакваха победата на русофоб, с който прекрасно биха съчетали такава резолюция в подкрепа на Щатите в Европа», — уточни Захарова.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;