На практика днес се доказа, че за 2 години Ненчев не успя да излезе от кожата на политика и да влезе в тази на министър. Аз знаех, че има такива договори, но нямаше как да го докажа. Те са били скрити в касата на зам.-министър Йосифова.

 

Това каза в предаването «Денят на живо» депутатът от БСП и член на комисията по отбрана Атанас Зафиров по темата за договорите с руската държавна компания РСК МиГ.

Той припомни, че за отправените към министърът на отбраната Николай Ненчев обвинения са предвидени в закона от 3 до 5 години затвор.

«Единствено политическо твърдоглавие и инат попречиха самолетите да бъдат ремонтирани в срок», коментира Зафиров.

 

По думите му ситуацията в авиацията е притеснителна и проблемите са трупани много години. Той добави, че проблемите далеч не са само там, като добави:

«Аз подозирам, че ще има и други обвинения срещу Ненчев».

 

От своя страна другият гост в предаването — бившият зам.-министър на отбраната Румен Кънчев, каза, че в министерството на отбраната всичко се държи в каса и всичко е секретно.

«Когато министър Ненчев твърди че е следвал интереса на България, има предвид, че сме задължени да поддържаме 8-10 самолета заради уговорката за еър полисинг. От тази гледа точка според мен Ненчев наистина се е придържал към следването на интересите на страната», изтъкна той.

 

Кънчев припомни, че на няколко пъти министърът е искал да посегне на оперативния резерв, за да осигури бензин и добави, че за жалост икономическата ситуация у нас не осигурява достатъчно средства.

Тагове: ; ; ;