Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп е решил да не подновява разследването срещу Хилари Клинтън, за да обедини страната.

 

Това каза пред журналисти в «Тръмп тауър“ екс- кмета на Ню Йорк и съветник на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани. Неговото име е и едно от спряганите за поста на държавен секретар в новата американска администрация.

Решението на Тръмп да не настоява за продължаване на разследването срещу Клинтън във връзка с употребата й на частен сървър за държавна кореспонденция и финансирането на семейната фондация»„Клинтън“ беше обявено от друг негов приближен – сътрудничката му Келиан Конуе.

 

По-рано в интервю Доналд Тръмп заяви, че ще си помисли върху обещанието си, макар че ще има други приоритети като президент.

С решението си милиардерът ще наруши едно от основните си обещания по време на предизборната кампания, а именно, че ще осигури съдебно преследване за Клинтън.

Републиканецът превърна въпроса с имейлите на Клинтън и финансирането на фондацията й в едно от ядрата на своята кампания, правейки популярна фразата «Заключете я“.

Тагове: ; ; ;