Доналд Тръмп-младши, синът на новоизбрания президент на САЩ, през октомври в Париж е обсъждал с редица дипломати, бизнесмени и политици търсенето на нови възможности за сътрудничество с Русия за решаването на сирийския конфликт, пише вестник Wall Street Journal, позовавайки се участници в дискусиите.Дональд Трамп. Архивное фото

Мероприятието, на което е присъствал Тръмп-младши, е било организирано от френски аналитичен център. Организатори на срещата са Фабиен Босар и неговата съпруга Ранда Кассис, както пише изданието, които «близко са работели с Русия, за да съдействат за края на конфликта».

 

Както заяви в интервю за изданието самата Кассис, която е председател на сирийското опозиционно «Движение за плуралистично общество», по време на срещата с Тръмп-младши тя е настоявала за важността на сътрудничеството с Русия за Близкия Изток.

 

«Трябва да бъдем реалисти. Кой е на мястото на събитията в Сирия? Не са САЩ, не е Франция. Без Русия не можем да постигнем никакво решение за Сирия», — казала тя.

Съветникът на новоизбрания президент на САЩ Келиан Конуей потвърди присъствието на Тръмп-малдши на мероприятието в Париж, но опроверга неговия пряк контакт с Кассис.

Избранный президент США Дональд Трамп. Архивное фото

През ноември политическото регулиране на сирийската криза обсъди с Ранда Касис специалният представител на президента на Русия за Близкия Изток, заместник ръководителят на МВнР на Русия Михаил Богданов.

 

По-рано самият президент на САЩ в разговор с журналисти от американски СМИ заяви, че би искал да установи добри отношения с руския лидер Владимир Путин. Тръмп също заяви за необходимостта да се прекрати «безумието, което става в момента в Сирия».

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;