Полицията в Ню Йорк, се готви за Деня на Благодарността, усилвайки мерките за сигурност, заради опасения за възможни терористични атентати от ИДИЛ ( *терористична организация забранена в Русия и редица страни),предава агенция  Ройтерс.

 

 

 

 

 

 

43

 

 

 

 

 

Според данни на агенцията, ИДИЛ призовават последователите си, да използват транспортни средства и да осъществят атака, подобна на трагедията в Ница от 14 юли. Тогава шофьор на камион се вряза в тълпа от хора, събрали се за зарята по случай Денят на превземането на Бастилията (Bastille Day). Тогава жертви станаха 86 души, а пострадалите бяха над 430. ИДИЛ пое отговорността за атентата.

 

 

 

По тази причина, правоохранителните органи в Ню Йорк ще предприемат засилен контрол- за осигуряването безопасността, на улиците ще патрулират въоръжени полицаи със специално обучени кучета, а преминаването на МПС-та по улиците, по които ще протича парада, ще бъде забранено.

 

 

 

На прес-конференция в сряда, кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, коментира, че няма никаква достоверна информация за каквито и да било заплахи относно парада. По данни на местните власти, се очаква, че на празника ще излязат над 3,5 милиона души, което изисква вземането на усилени мерки за сигурност.

 

 

 

В последният четвъртък на ноември, жителите на САЩ ( над 320 милиона) отбелязват един от най-важните празници в годината- Денят на Благодарността. Един от основните атрибути на празника- костюмираните паради. Най-известният парад се провежда всяка година в Ню Йорк, организиран от най-голямата верига магазини  Macy’s.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;