Тази сутрин в Харманли мигрантите от Регистрационно-приемателния център устроиха истински погром атакувайки полицията. Ситуацията наложи изпращане на допълнителни сили, включително и жандармерия. Във въздуха се носеше дим, а по-рано се чуваха и изстрели.

 

 

 

44

 

 

 

 

Това, за съжаление не е първият подобен случай на агресия от страна на чужденците- само месец по-рано, обитателите на центъра в Харманли предизвикаха бунт, настоявайки да бъдат пуснати, за да стигнат границите на Сърбия.

Този път причина, стана забраната за напускане на центъра и излизането на мигрантите по улиците на града, тъй като гражданите, са категорично против и имат опасения за сигурността в града.

Няколко дни по-рано, на 20 ноември, в града се проведе и масов протест срещу приемането на мигранти в страната и опасността от ислямизация.

По неофициални данни,в  България само за последния месец са влезли около 16 000 чужденци- предимно от Афганистан.

 

 

49

 

 

 

50

 

 

 

Днешният инцидент обаче, изправи на нокти и града и силите за сигурност- пребиваващите в центъра хвърляха камъни по полицията, а някои от вандалите бяха със закрити лица, което се вижда на клипове разпространени в социалните мрежи от днешния ден. Важно е да се отбележи, че част от видео клиповете бяха свалени от мрежата, а някои потребители се оказаха дори блокирани, по сигнали и информация постъпили на редакционната ни поща.

 

 

 

 

Ситуацията с нелегалните мигранти започва да става все по-голям проблем за спокойствието и сигурността на българите, въпреки опита да бъде неглижирана от медии и власти. Напрежението расте, от страна на властите реакциите отсъстват, по тази причина патротични организации и доброволци, се опитват с всички сили да сигнализрат цялата общественост и да привлекат вниманието на властите, които трябва да вземат мерки, за да не излезе ситуацията съвсем от контрол.

 

 

**Можете да изпращате своите снимки, видео, коментари и сигнали по темата, защото е повече от важно да бъдем информирани.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;