Президентът на Русия Владимир Путин, коментирайки резолюцията на Европарламента за  противодействието на руските СМИ, поздрави журналистите от  Sputnik и RT с успешното изпълнение на работа им.

 

 

 

 

39

 

 

 

По-рано в сряда депутатите от Европарламента гласуваха за приемане на резолюция за противодействие на руските медии, като най-опасни от тях депутатите определиха агенция Sputnik и телевизия  RT.

 

 

 

 

» А тези наши представители на пресата, журналистите, които побудиха представителите на представителен европейски орган, да вземе такова решение, искам да поздравя с това, че провеждат, съдейки по всичко, активно, резултатно и талантливо работата си»,- каза руският президент.

 

Владимир Путин заяви още, че разчита да възтържествува здравия смисъл, и се надява, че реални ограничения за средствата за масова информация няма да има.

В резолюцията под заглавие » Стратегически комуникации в ЕС като противодействие на пропагандата от трети страни», приета от Европейския Парламент,  в качеството на основни информационни заплахи за Евросъюза и партньорите му в Източна Европа, са указани  агенция  Sputnik, телевизия RT, фонд «Русский мир» и федералната агенция  «Россотрудничество».

 

 

В Москва резолюцията беше счетена за директно нарушаване на правата на журналистите, отбелязвайки, че подобна резолюция е в разрез с редица международни норми.

 

 

Западът отново търси красиви начини, да прикрие истината, която както е известно, рано или късно излиза наяве.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;