Акция в подкрепа на действията на Русия в Сирия проведоха в сряда в Лондон пред сградата на руското посолство. Събралите се носеха транспаранти с думи на подкрепа към Русия, която се бори с терориризма в Сирия.

 

 

 

 

36

 

 

 

 

» Акцията е в подкрепа на военните действия на Русия в Сирия. Ние, заявяваме, че действията на Москва са законни и жизнено необходими за борбата с ислямския тероризъм, не само в Сирия, но и по целия свят»,- каза един от организаторите на акцията.

 

 

 

 

 

» Британците трябва да осъзнават, че руските и сирийските военни се сражават и за безопасността на Британия, тъй като терористите в Сирия представляват съществена заплаха и за ОбединентоКралство. Казано накратко, руският войник рискува живота си в името на човечеството»- коментира друг учатник в акцията.

 

 

 

37

 

 

 

Участниците в акцията подчертаха, че акцията носи абсолютно мирен характер: събралите се не излизат, за да нарушават обществения ред, или за да бликират улицата. Всички, които участват в демонстрацията, имат правото свободно да изразят мнението си за ситуацията в Сирия.

 

 

 

Въоръженият конфликт в Сирия продължава от март 2011 година. Правителствените войски се борят с бойците от различни терористични групировки и бандформирования.

 

Данните за количеството на жертвите в конфликта вариват. Според данни на ООН, става въпрос за 300 хиляди загинали сирийци.

Руският институт по изтокознание към РАН, използвайки данните на Сирийското централно статистическо бюро, проведе собствено изследване, съгласно което общата цифра на загиналите сирийсци съставя 105 хиляди души. Според направеното изследване, загубите на правителствената армия на Сирия и опълченците-45 хиляди, бойците от терористични организации от числото на местното население- 24 хиляди, гражданско население- 36 хиляди. При това, голяма част от гражданите са загинали от ръцете на джихадистите и така наречената умерена опозиция. Около 18 хиляди загинали в Сирия, са били чуждестранни наемници на терористичи групировки ( граждани на нанд 80 държави по света).

 

 

 

От 30 септември 2015 година по молба на сирийският президент Башар Асад за оказване на военна помощ, Русия започна военна операция за борба с терористите в Сирия.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;