Fox News: Путин «ще погълне» Тръмп така, както неговите предшественици

Дата на публикуване: 23 11 2016, 05:28


 Един от най-влиятелните политици в конгреса на САЩ бие тревога заради Русия. Според него, не си струва да се стремим към подобряване на отношенията между Русия и САЩ, на което се надява президентът на Русия Путин след избирането на новия президент на САЩ Доналд Тръмп. С нас е Ралф Питърс, стратегически аналитик на Fox News.
РАЛФ ПИТЪРС, стратегически аналитик на Fox News: Здравейте, Бил.
Бих искал да ви прочета част от изявлението на Маккейн:
«Струва си да се отнесем към подобно изявление точно така, както и към другите изказвания на бившия агент на КГБ, който вкара страната си в тирания, убиваше своите политически противници, нахлу в съседни държави, заплашваше съюзниците на Америка и се опита да компрометира американските избори».
Очевидно това е реакция на някакъв разговор, който тези дни се е състоял между избрания президент на САЩ и Владимир Путин.
Какво се случва и какво трябва да разбираме от променящата се динамика в тези отношения?
РАЛФ ПИТЪРС: Най-напред, слава богу, че имаме Джон Маккейн, защото той е прав на 100 % по този въпрос. Когато става дума за Путин, избраният президент по необясними причини става сляп. Той продължава да възхвалява Путин. Видяхме как Путин унизи двамата последни американски президенти — Буш и Обама — които считаха, че могат да работят с него. Сега Путин се подготвя да погълне третия президент. Така че, да пожелаем успех на новия президент. Под «ние» имам предвид всички американци. Аз съм против него…
— Казвате «да погълне»?
РАЛФ ПИТЪРС: Да. Путин е добър. Той е много умен. И той никога няма да стане наш приятел, той е наш непримирим враг. Ненавистта към Америка е негова основна черта. Путин иска да постигне три неща. Той иска да се снемат санкциите и да се признае за законна неговата агресия. Той иска да разруши НАТО. Той иска да намали влиянието на САЩ по целия свят и да унизи САЩ. Не бива да недооценяваме това момче.
— Вие считате, че дори преди Тръмп да се закълне, Путин вече ще вземе връх? 
РАЛФ ПИТЪРС: Не, разбира се, не знам какво ще се случи. Ние искаме нашият следващ президент да бъде успешен. Да искаме провала му, това е същото, все едно да искаме провала на Америка. Но аз съм много разтревожен от постоянните наивни изявления за Владимир Путин и Русия. Тръмп се обърка кой на коя страна е. Честно казано, струва ми се, че Владимир Путин има някаква власт над избрания президент Тръмп, която никой от нас не може да разбере до момента, това много ме притеснява.
— Днес Асад даде интервю за португалска новинарска агенция, в която каза, че Доналд Тръмп е естествен съюзник.
Какво считате за това?
РАЛФ ПИТЪРС: Асад всъщност не се безпокои за унищожаването на ИД. Асад и Русия — руските и сирийските ВВС бомбардират болници. Те целенасочено бомбардират гражданското население, за да вселят страх. Това е клане. Асад заявява, че очаква да стане естествен съюзник на Доналд Тръмп, тази мисъл той я е взаимствал от руснаците, които са твърдо уверени, че могат да се притъкмят към нашия президент Тръмп. Вие чухте по време на предизборната кампания как Тръмп заявяваше, че ние всички сме на една страна в борбата с ИД. Но, повтарям, Русия и Сирия воюват с борците за свобода, които ние подготвихме и въоръжихме. Те ни оставят да вършим мръсната работа, докато самите те ще се заемат с мерзките си дела. Това е отвратително.
— Знаете, че тази събота и неделя Русия в Сирия нанесе поредните въздушни удари…
РАЛФ ПИТЪРС: Да, по мирното население.
Ясно. Какво ще посъветвате новия президент, който ще трябва да работи с Путин?
РАЛФ ПИТЪРС: Да не бъде марионетка. Много би ни се искало отношенията с Русия да са по-добри и по-здрави. Но не е наша вината, че отношенията се влошиха. Клинтън се опита през 90-те. Буш се опита, Обама също. Точно руснаците всеки път разваляха нещата. Тук нямаме вина. Избраният президент Тръмп трябва да се вслушва в хората, които не влизат в кръга на приближените му, които нямат връзка с Русия. Да се вслушва в хора от рода на Джон Маккейн, който се занимава с тези въпроси вече мнооого отдавна. Ще се върна към това, с което започнах: по дадения въпрос Маккейн е прав на 100 %.
— Ясно, полковник, благодаря за отделеното време. Ще видим как ще се развият отношенията.
С нас беше Ралф Питърс от Вашингтон. Благодаря Ви.
В ефир на 16 ноември 2016 година
Превод: News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий