Бившият ръководител на администрацията на екс-президента на Украйна Виктор Янукович, един от лидерите на партията «Опозиционен блок» Сергей Левочкин нарече изявлението на министъра на вътрешните работи на страната Арсен Аваков за неговата роля в събитията в Киев през 2013-2014 г. «лъжа».

По-рано Аваков обвини Левочкин в това, че той е инициатор на разгонването на участниците в «евромайдана». По време на събитията на площад Независимост в Киев Левочкин оглавяваше администрацията на Янукович.

«Аваков лъже често…Аваковските сентенции винаги са лъжи, които целят отвличане на вниманието от собствените му престъпления или от негодната му работа. А в настоящия случай — и до днес не са назовани виновниците за терористичната атака над журналистите от «Интер» на 4 септември», — цитира думите на Левочкин сайтът на партията «Опозиционен блок».

 

 

 Според него, действията на Аваков са само опит да се отклони вниманието на обществото от подозренията, че «той е един от организаторите на запалването на «Интер» и трябва да понесе отговорността си за това».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;