Bild: «Чудесната приятелка» на Обама ще трябва вече да се справя сама с Тръмп и Путин

Bild: «Чудесной подруге» Обамы теперь самой решать, как быть с Трампом и Путиным
 С напускането на Барак Обама от поста президент на САЩ канцлерът на Германия Ангела Меркел «ще изгуби повече от приятел», — пише Bild. — «Първата жена-канцлер в историята на Германия и първият черен президент на Белия дом са ключовият тандем в световната политика!».
По време на последната си официална визита в Берлин в качеството си на президент на САЩ американският лидер нарече Меркел «своя чудесна приятелка и съюзничка», продължава изданието.
Обама подчерта също, че не може да си представи «по-надежден партньор на световната арена».

Според Bild, «своето изкачване във властта в ЕС» Ангела Меркел дължи на «слабостта на Обама: той не поиска да се погрижи за Европа, затова се наложи тя да се заеме с това».

 

Сега канцлерът на Германия ще се наложи да си има работа с Доналд Тръмп, констатира изданието.

 

«С него ще бъде значително по-трудно, Меркел и нейните съюзници не знаят какво иска той. НАТО, бежанци, Украйна, Китай, свободната търговия, Сирия, Африка — Тръмп не дава ясни отговори на нито един от тези въпроси, — отбелязва Bild. – Повече няма да има никакъв «Барракк» (тук Bild се присмива на произношението на Меркел, бел.ред.), с който тя би могла да преговаря очи в очи и да се съгласява с всичко. Договорът за създаването на Трансатлантическата зона за свободна търговия ТТИП е замразен. Решението на украинския конфликт сега е изключително в нейни ръце. А как ще се отнася тя към Тръмп и Путин, това знае само Господ Бог».

News Front

 

Коментари:

Зареждане ...