Протестите срещу нелегалните мигранти не стихват, напрежението продължава да ескалира, а протестиращите стават все повече, обединени около идеята, да защитят родината, да предупредят цялата общественост за надвисналата опасност.

 

За поредна седмица варненци излязоха на протест.

След протеста в София на 19 ноември, Варна продължи на следващия ден, 20 ноември, когато в 12:00 будни граждани-патриоти, се събраха пред един от най-красивите храмове в града » Свето Успение Богородично» — Катедрала  на Варненската и Великопреславска епархия на Българската православна църква, от където продължиха с шествие през централните улици на морската ни столица.

 

 

 

29

 

 

 

 

Протестът протича със следните основни цели: „Спрете измамата със сирийските бежанци”, „Не желаем да плащаме огромната цена  за грешките на Ангела Меркел”, „Да се анулират незаконно издадените статути за закрила”

Научаваме, че в Афганистан се е родила нова индустрия- организиране на трафик на хора и изпращането им в Европа, уж че са бежанци от военен конфликт.

Наричат я индустрия, защото това не е единичен бизнес, а различни бизнеси процъфтяват покрай това в трайна симбиоза.

 

 

 

 

 

30

 

 

 

Ние настояваме:

 

1.Да бъде построена здрава гранична стена и да се прилага строго визовия режим! Границата да се охранява със всички законови средства.

 

 

2. Да се спазва Конституцията на Република България, да не се неглижира националния суверенитет заради европейски решения и доктрини, противоречащи на българските закони и интереси.

 

3. Да се възстанови върховенството на закона. Нахлуващите заобикаляйки граничната охрана да се третират като престъпници. Да не се приемат молби за статут на бежанец на хора, влизащи незаконно и не можещи да докажат нито от къде бягат, нито от какво.

 

4. Настояваме да не се дават безотговорно статути на “международна закрила”, защото това е не международна, а българска закрила. Лицата получват статути за България и стават наша отговорност завинаги. Когато влязат без документи депортирането им се оказва невъзможно.

 

 

 

5. Обявяваме” успокоенията”, че от ЕС ще ни предоставят финансова помощ за бежанците, за манипулация на обществото! ЕС ще ни предоставят фондове, докато не изтече срокът за интеграция. След това тази армия от хора ще станат само наша отговорност завинаги! И не само те, а и техните им семейства, които сме длъжни да приемем.

 

 

6.Настояваме Турция, като първа сигурна страна да картотекира бежанците и да не ни прехвърля хора без документи!

 

Имаме сведения, че турски военни автобуси превозват големи маси хора и ги струпват в близост до южната ни граница. Искаме отговор от правителството и парламента дали това е наистина така.

 

7. Настояваме полицията и армията да използват оръжие срещу нелегално преминаващите нарушители.

 

8. Информираме обществото, че депортацията на хора без документи е изключително трудна, по причина на неустановения им произход. В документи на ЕС пише, че само 40 % от решенията за депортация успяват да се осъществят.

 

9. Настояваме да се прекрати измамната манипулация с термина „бежанци”, с произтичащите от нея последици! За да са „бежанци” трябва да са преследвани в своята страна на политически, расов и друг подобен принцип, както и в страната им на произход да няма нито една сигурна част за тях. Когато хората бягат от война, те не са бежанци.Законът е предвидил за тях статут на временна закрила, при който щом войната свърши, те ще се върнат по родните места. Настояваме да се прилага правилно Закона!

 

 

10.Настояваме да се прекрати измамната манипулация, че тези хора бягат от войната в Сирия. Техният произход е основно от Афганистан, Пакистан и други арабски държави, а само нищожна част от тях идват от Сирия. Те са основно с профил мъже между 18-30 години, снабдени със скъпи джи-ес-ем-и. Те нямат вид на бягащи от войната семейства, а на организирани групи с мисия. Статистиките на ДАБ го доказват — само 14 % от тях са жени.

 

 

 

15

 

 

 

 

 

 

14

 

11. Настояваме правителството да проучи информацията и да направи доклад за това кой финансира и организира така наречената бежанска криза. За нас е явно, че това е организирано преселване на огромни маси хора, от държави, в които няма пряка заплаха за живота им. А ако има пряка заплаха, то тя не се простира върху цялата държава, а само върху част от нея. Тези хора в най-добрия случай са икономически незаконни имигранти, а не бежанци. Постоянно излизат сведения, че между тях има воини на Ислямска държава, наркотрафиканти и радикални ислямисти.

 

12.Искаме да се осигурят нормални условия за работа на граничните полицаи. В момента те работят в скотски условия. Настояваме да се накажат виновните за това!

 

13.Настояваме да се приложи унгарския опит за опазване на границата заедно с цивилни граждани. Държавата да осигури законово и материално гражданите, които искат да защитят родината си. В Унгария са обявили през бюрото по труда свободни места за охранители за охрана на границата за срок от една година. По примера на Орбан, по този начин ще се осигури човешки ресурс, който е необходим за опазване на границите.

 

 

14. Смятаме, че Дъблинското споразумение не е приложимо в тази криза. То е писано за други условия. Настояваме правителството да го отхвърли, като несъстоятелно. Не може да се иска от най-бедната страна в Европа да поеме основната отговорност за кризата с мигрантите!

 

 

15. Настояваме да се увеличат наказанията за прехвърляне на хора през границата. В момента каналджиите се освобождават с условни присъди, а в закона не е предвиден рецидив.

 

16. Настояваме за отмяна на Наредбата за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, утвърдена с Постановление 208 от 12.08.2016 год.

 

 

 

В момент, в който България е най-бедната държава в Европа и мнозинството от хората живеят под прага на бедността и имат проблем да си изпратят децата на училище, не може на бежанците да се предоставят повече права, отколкото на българските граждани! Ние не можем нито да им плащаме осигуровките, нито държавата ни има капацитет да им намери работа.

 

Ние, българите няма да допуснем заселване в Родината ни на големи маси  чужденци с агресивно поведение, с култура, враждебна на местната и очевидно несъвместима с нея. Това ще разруши етническия баланс в страната, както и гражданския и религиозен мир.

 

 

Искаме да предупредим, че български мюсюлмани също активно участват в протеста. Те също не подкрепят безконтролното допускане на ислямисти в България и се чувстват застрашени. Религията, която те изповядват е традиционна, мирна, и много различна от тази, на ислямските терористи.

 

Искаме да предупредим обществеността, че това безотговорно поведение на правителството, което допусна създалата се ситуация, довежда гнева на гражданите до точката след която може да се получат размирици в държавата с непредвидими последствия. Настояваме проблемите да се решат максимално бързо и ефективно!

 

 

 

Опазването на границите е основно задължение на всяко правителство и парламент.

Настояваме да се обяви извънредно положение в пограничните райони и мобилизация. Българския суверен сам ще защити правата, свободата, държавата и границите си.

 

 

Всички варненци, които искат да се присъединят и да подкрепят тези искания , могат да го направят следващата седмица, в неделя 4 декември от 12:00, повече може да научите и една от групите в социалните мрежи. Протестите в София също продължават, очакват се протести и в други градове на страната, ще следим темата в развитие.

 

 

***Можете да изпращате снимки, видео, коментари и сигнали на редакционната ни поща, свързани с нелегалните мигранти и темата, защото действията на всеки един от нас имат значение, нека се информираме и предпазваме заедно, защото имаме една единствена родина и това е България!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;