Бреговите ракетни комплекси «Бал» и «Бастион» са разположени на Курилските острови, съобщи официалното издание на Тихоокеанския флот на Русия «Боевая вахта».

Военнослужащие на Курильских островах. Архивное фото

«През 2016 г. въоръжените части получиха нов комплекс, формиран от бреговия ракетен дивизион «Бастион», понастоящем е в ход формирането на втори такъв дивизион», — се казва в материала.

 

Според изданието, личният състав на бреговия ракетен дивизион «Бал» още през 2015 г. е започнал подготовка към провеждането на военни стрелби в акваторията на Японско море.

«Далеко от дома отговорно изпълняват бойното си дежурство засилените с батареите на дивизиона на бреговия ракетен комплекс «Бастион» на остров Итуруп части, както и дивизионът на бреговия ракетен комплекс «Бал» на остров Кунашир. Понастоящем военна част се подготвя за поредната стрелба с бреговия ракетен комплекс «Бастион», — уточнява изданието.

Пуск крылатой ракеты Оникс с БРК Бастион по объектам террористов в Сирии

«Бастион» е за защита на морското крайбрежие в рамките на 600 километра и може да поразява надводни кораби от различни видове и класове дори в условията на интензивно огнево и радиоелектронно противодействие. Бойният комплект само на един комплекс включва до 36 ракети «Яхонт».

В комплекса «Бал» влизат противокорабните ракети Х-35 с поражение в рамките на 120 километра.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;