Ръководителят на английската редакция на News Front, тази вечер получи съобщение в социалната мрежа Facebook, от човек, който открито се представи за джихадист — Almed Medi или Абу Джихад. В полученото съобщение джихадистът изпраща видео с италиански военнопленник, когото държат в Сирия. Съобщението на джихадиста заплашва правителството на Италия да убие италианския гражданин, до няколко дни, ако не бъдат изпълнени исканията им.

 

 

 

 

31

 

 

На видео кадрите, се вижда пленникът, който държи в ръцете си лист хартия изписан с датата 15.11.2016 година, което потвърждава датата, когато е снимано видеото. По извършения анализ на речта на пленения във видеото News Front, успя да установи, че чистотата на произношение дава основания, да се предположи, че мъжът действително е италианец.

 

 

 

 

 

 

 

33

 

( снимка на паспорта на пленника, изпратена в редакциите ни )

» Аз — Седржио Джанотти, 7 месеца се намирам в плен. Обръщам се към италианското правителство с молба за защита, и спасяване от възможното ми убийство»- се казва във видеото на пленения.

 

 

 

 

 

 

Редакциите на News Front за сега не разполагат с питвърждение на постъпилата информация и не носи отговорност за нейната достоверност. Редакциите ни  не можеха да пренебрегнат постъпилата информация и взеха решение да публикуват видеото, за да спасят човешки живот. 

 

 

 

 

 

 

 

Разполагаме  със  скрин-шотове от кореспонденцията с джихадиста, а също и снимка на паспорта на пленения италианец.

 

В кореспонденцията джихадиста пише още: « Преди да убием някого, винаги първо се сързваме с медиите. Ако от Вас има ефект, ще изпратим информация и по останалите пленници».

 

 

 

News Front вече успя да се свърже с колеги и приятели в Италия, предавайки постъпилата информация. Очаквайте подробности.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;