Турция, още от времената на Студената война, стана неотделима част от НАТО, и продължава да оказва политическа и военна подкрепа на дейността на алианса, заяви в понеделник шрезидентът на Турция Реджеп Таий Ердоган.

 

 

 

 

 

4

 

 

» НАТО- това е платформа за сигурност, която обединява държавите, свързани с идеалите с идеалите на развитие на демократичните ценности. Турция, която има втората пи численост армия в структурата на НАТО, във времената на Студената война стана неотделима част от алианса. Турция продължава да оказва политическа и военна подкрепа към усилията на НАТО  за защита в целия свят»- каза Ердоган по време на 62-та сесия на парламентарната асамблея на НАТО в Истанбул.

 

 

 

 

 

По негови думи, Анкара от самото начало е настоявала за търсенето на политическо урегулиране на сирийската криза, подкрепяла е териториалната цялостност на Украйна, проследявайки случаите на нарушаване на човешките права в Крим.

 

 

 

 

» Ние дадохме нов важен импулс в нормализацията на отношенията с Русия, а също и придаваме приоритет на урегулирането на регионалните въпроси»,- добави турският президент.

 

 

Ердоган отбеляза, че Турция способства за разрешаването на кризата в Афганистан, отделяйки 1 милиард долара за различни проекти от 2001 година насам.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;