Съдът арестува още двама диверсанти, участници в подготовката за взривяване на инфраструктурата на Крим, съобщи Киевският районен съд в Симферопол.

Военные у здания Верховного совета Крыма

Преди седмица пресслужбата на ФБС съобщи за задържането в Севастопол на диверсионно-терористична група от министерството на отбраната на Украйна. Тогава бяха арестувани трима заподозрени, които направиха самопризнания. Украинското разузнаване отрича своята съпричастност към случилото се.

«Задържани и арестувани са още двама украински диверсанти», — съобщиха от съда.

Един от арестуваните е полковникът от Главното разузнавателно управление на Украйна Алексей Стогний, вторият — украински офицер Глеб Шаблий.

 

 

Сотрудники ФСБ задержали в Крыму украинских диверсантов

От съда поясниха, че украинските разузнавачи са били арестувани миналата седмица, но това е станало известно едва в понеделник. Съдебното заседание е преминало в закрит режим, заподозрените ще бъдат под арест два месеца. Спецслужбите са установили техните връзки с тримата диверсанти, които бяха задържани по-рано.

«Всички петима задържани са участници в една диверсионна група, действаща в Севастопол», — подчерта източникът.

 

По данни на следствието, украинските разузнавачи са работили в Крим под прикритие. Те са наблюдавали обектите от Черноморския флот на Русия, а също са планирали диверсии над инфраструктурата на обектите.

 

 

Тагове: ; ; ; ;